Hieronder het krantenartikel dat over mij verscheen, klik op de foto om  het artikel te lezen.
Let op Acrobat Reader Bestand [PDF].
dwayne limburgs dagblad.pdf

Dwayne in Limburgse soapserie 04-08-2015

 

In het kader van het Jaor van de Limburgse Dialekte komt er in 2016 een Limburgs gesproken achtdelige soapserie voor jongeren. De tv-serie zal vanaf maart te zien zijn via de online tv-zender VeldekeKids. De serie wordt geschreven én gespeeld door Limburgse jongeren zelf. Jongeren die interesse hebben om een rol in de soapserie te spelen, kunnen zich aanmelden door een filmpje over zichzelf in te sturen. De serie is een initiatief van Veldeke Limburg en Ambaum BrandMakers.

Ook Dwayne gaat een van de hoofdrollen spelen samen met o.a. Katja Henz en Suzan Seegers! Typische jongerenitems als liefde, drugs, pesten, studie, ambities en afgunst staan centraal in de Limburgs gesproken soapserie. Deze spannende reeks over twee totaal verschillende middelbare scholen die fuseren, vertelt het verhaal van botsende jongeren die enerzijds zorgen voor escalaties en anderzijds voor groeiende (schijn-)vriendschappen.

De serie is bedacht door Ambaum BrandMakers in het kader van het Jaor van de Limburgse Dialekte, dat in 2016 wordt gevierd ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Veldeke Limburg. Jongeren vervullen een bijzondere rol, geeft projectleider Ellen Berden aan. “Jongeren hebben onder leiding van Dwayne Horbag de verhaallijnen en rollen geschreven en gaan die nu verder uitwerken met dialogen. Daardoor wordt het realistisch en herkenbaar voor hun leeftijdsgenoten. Daarnaast wordt de serie ook gespeeld door Limburgse jongeren. In hun eigen dialect.”

ongeren. In hun eigen dialect.”